2015. március 15., vasárnap

Föld pusztulása

Testvérek !

A világ olyan mint egy halálos betegség utolsó stádiumában szenvedő beteg, aki még próbálja jobb képben megmutatni magát, mintha lenne ereje leküzdeni a felé kerekedő, belsejéből áradó tomboló halált.
A világ mely a saját maga mocskában fulladozik, agonizál kínjában és olyan képpel akar magához csalni, ami hasonlít egy lázálomhoz, mintsem a realitáshoz.
Megérett a föld, hogy saját magát pusztítsa el, mint az erdőtűz melyben elpusztul minden, de újra sarjad az élet.

Sokan vannak akik azt mondják nehéz kereszténynek lenni, mert sok lemondással jár, meg sok mindent kell betartani. Én erre egyszerűen azt mondom, hogy ahhoz, hogy elérjen valamit az ember, egyébként is küzdelmes és nehéz dolog. Akkor a lelki üdvünkért és azért, hogy az Urunknak az akaratát megtartsuk miért vagyunk restek cselekedni.
Sokan mondják, hogy például nem értik az Újszövetséget, mert nehéz megérteni a mondanivalóját. Én szándékosan csak az elejéről az első evangéliumból válogattam a mostani
írásomhoz, fontos és érthető mondanivalóval rendelkező részeket emeltem ki, így senki se mondhatja, hogy az egész Újszövetséget elolvasni nincs türelme, meg ne lenne érthető.
Így aki ennek ellenére is a bűn útján jár az lusta, rest a jóra és csak a kifogásokat keresi, ami az Urunk előtt nem fogja megállni a helyét.
Amiket kiemeltem fontosak a mindennapokhoz és érthetően közli mindenki felé a mondanivalóját.

Undorító, hogy fiatalok úgy kezelik a testiséget mintha az valami játék lenne. Persze ezért sok minden felelős, hiányos és hanyag nevelés és a társadalom toleranciája az erkölcstelenség felé. Nem foglalkoznak a lelkükkel, más érzéseivel, de ha mégis meglenne az, hogy mély érzés van a kapcsolatban, akkor is számukra a földi örömök előrébb valók a saját lelki üdvüknél, mert gyengék és nem képesek ellenállni a gonosz csábításának, meg persze nem is akarnak.
Ahelyett, hogy bárminemű szégyen vagy bűntudat lenne bennük, még büszkék is és úgy kezelik az egészet mintha csak szórakozás lenne.
Ebből is látszik, hogy éretlenek és mennyire gyerekesek.


Máté evangéliuma 4 : 17
Ettől fogva Jézus tanítani kezdett. "Tartsatok bűnbánatot, mert közel van a mennyek országa!"


Bűnös viselkedéssel ellentétben mi igaz hívők, járjunk az Urunk által kijelölt úton, ne tántorítsanak minket el se a mulandó földi dolgok se a gonosz által felkínált pillanatnyi örömök.
Segítsük az Úr munkáját és a Mennyei Atyánk akarata szerint cselekedjünk. Tartsuk távol magunktól a rothadó világ minden gusztustalan dolgát és küzdjünk a gonosz ellen az Úr által felkínált eszközökkel.


Máté evangéliuma 10 : 34
Ne gondoljátok, hogy azért jöttem a földre, hogy békét hozzak. Nem azért jöttem, hogy békét hozzak, hanem, hogy kardot.


A világ menthetetlenül bűnös, saját okádékában fuldoklik, az élet után nyúlna, de kínok közti agonizálásában látszik, hogy kihal belőle az élet.
Mi ezzel ne foglalkozzunk, tudjuk azt, hogy ez szükséges, ennek meg kell történnie és ne féljünk bármi is következik ez után. Tántoríthatatlanul küzdjünk és teljesítsük azt amivel megbízott minket az Atyánk !


Máté evangéliuma 18 : 7
Jaj a világnak a botrányok miatt! Szükséges ugyan, hogy botrányok forduljanak elő, de jaj annak, aki botrányt okoz.


Adjon mindenen áthatoló erőt és tartsuk észben, hogy a mi hitünk mindent legyőz, az egyetlen ami igaz és ami örök. A mi Atyánk és az Urunk mindig velünk van, minket soha el nem hagy,
legyen ez a gondolat mindig velünk, a legnehezebb vagy akár a legboldogabb pillanatokban.


Máté evangéliuma 24 : 35
Ég és föld elmúlik, de az én igéim el nem múlnak.


Az embereket a földön túli élet nem foglalkoztatja, mert a legtöbben a homokba dugják a fejüket és nem akarnak tudomást szerezni róla mi lesz a földi lét után, mert habár tudják, hogy bűnösök, megpróbálják nyugtatni magukat, hogy minden rendben van, de ezzel csak magukat tudják becsapni. Mindenfélét gondolnak lélekvándorlásról, az élet utáni nagy semmiről, meg arról, hogy nekik minden meg lesz bocsátva, mert nem is annyira rosszak mint más. Ez mind önbecsapás, képzelgés.
Mi amikor a ránk ruházott küldetésünket végezzünk, mindig legyünk felkészültek, mert a mi Urunk eljövetele közel van és erre lelkileg álljunk készen. Legyünk lelkileg tiszták, bűn nélküliek vagy legalábbis minden tőlünk telhetőt tegyünk meg ezért.


Máté evangéliuma 24 : 44
Azért ti is álljatok készen, mert az Emberfia abban az órában jön, amikor nem is gondoljátok.


Dicsőség az Úr Jézus Krisztusnak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése