2014. augusztus 4., hétfő

Nyár, mint az erkölcstelen viseletek évszaka

Kedves Testvérek !

Ki ne gondolna úgy a nyárra, mint a jó idő beköszöntére, egy kellemes évszakra, mely mind az embert mind az élővilágot felrázza, felpezsdíti.
De én mégis fenntartásokkal kezelem ezt, mert bennem inkább rossz dolgokat hagy a nyár, sőt undorodok az akkor történő dolgoktól, amiket emberek művelnek, egyfajta sajátos természetességgel.
Ez pedig nem más mint az erkölcstelen öltözködés . . . gondolom most sokan rázzák a fejüket és nem értenek, vagy egy kisebb mosollyal kezelik az itt leírtakat, sajnálatos módon . . .
Először is azért undorító mert a hölgyek akik lengébben öltözködnek vagy van aki mintha meztelen lenne, annyira kevés ruhát visel, magáról állít más elé így egy képet. A kép pedig azt adja vissza, hogy egy magamutogató, bájait más előtt felfedő, erkölcsös öltözködést egyáltalán nem ismerő nő az illető. Ilyenkor pedig jogosan állítják az ilyen nőről, hogy laza erkölcsű, de annak ellenére, hogy gátlás nélkül mutogatja magát mindenkinek, ezt a kijelentést szinte mind kikéri magának. Külön elgondolkodtat az amikor az embereket figyelem, hogy amikor egy férfi a szemeit véletlenül az imént említett nőn hagyja, az ilyen nő, mint egyfajta nemértéssel, meglepődötten nézi az illetőt, hogy ugyan mit bámul. Persze most kitérhetnék a testileg nem annyira arányos nőkre, vagy az idősebb korosztályra akik röhejesen néznek ki a most húsz évesek által hordott ruhákban. Itt csak annyit említenék meg, ha nem lenne az, hogy a nőket a testük alapján értékeljük ( mert ugye a megjelenés fontos a legtöbb ember számára ) , akkor gondolom az előbb említett két kategória nem csinálna magából mosolynak tárgyát, mert az, hogy jobban szeretnének kinézni, eltitkolni a külsejük hibáit vagy a kor által feltűnő jeleket, nem erőszakolnának magukra olyan ruhát ami nem illik hozzájuk.
Másik dolog az, hogy ezzel nem csak magukat rántják egy nagy bűnbe, mégpedig abba, hogy eleve leírják magukat a megjelenésükkel, ami nem erkölcsös, hanem mindemellett másokat bűnös gondolatokra sarkallnak. Ami azért bűn, mert így ők személy szerint szándékosan idéznek elő másban mocskos gondolatokat. Olyan indulatokat gerjesztenek, amiket nem kellene egy ruhának kiváltani, csak azért mert rápillant valaki. Rosszabb esetben bűnös cselekedetre is ösztönzik a rossz dolgokra hajlamos embereket.
Magának a gonosznak a győzelme ez a földi bűnös társadalmakban, hogy ez már teljesen hétköznapos dolog, szinte már követendő példa, mert különben maradi az illető. Beivódott az életünkbe, teljesen megfertőzi az erkölcstelen emberek sokaságát, kik nem ismerik a hit tisztaságát. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha ez a fajta kísértés nem jelenne meg a mindennapokban és legalább emiatt nem kellene a hívő embereknek bűnbocsánatot tartani, hogy bűnbánatot nyerjenek.
Harcoljunk ez ellen, legyünk előrelátóak és beszélgessünk el másokkal, értessük meg velük miért is bűn ez, így ezáltal őket is és az általuk bűnre csábuló embereket is megmentjük.

Néhány példát hagy hozzak.

Máté Evangéliuma 5 : 28-30
Én pedig azt mondom nektek: Mindaz, aki bűnös kívánsággal asszonyra néz, szívében már paráználkodott vele.

Pál 1. levele Timóteushoz 2 : 9-10
Kívánom azt is, hogy az asszonyok tisztességes ruhában járjanak, szemérmesen és szerényen ékesítsék magukat: ne göndörített hajjal, arannyal, gyöngyökkel és drága ruhában, hanem amint istenfélelemben élő asszonyokhoz illik, jótettekkel.

Dicsőség Jézus Krisztusnak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése